Mellansverige
Med hjälp av högupplösta ekolodsbilder har du möjligt att se mycket av det som händer under ytan. Men hur använder man prylarna – vad är vad på skärmen och hur hittar jag fisken med den moderna ekolodstekniken
April. Svängigt väder och helgdagar. Påsken nalkas och för den inbitne sportfiskaren innebär påsken extra tid för fiske och möjlighet att göra en riktig satsning
Fem fiskevårdare sammanfattar läget för vild havsöring från Bohuslän till norra Hälsingland. Läs Svenskt Fiskes sammanställning av sportfisket efter havsöring och våra fiskevårdsinsatser landet runt
Text: Mathias Arnham foto: Anders Nicander. Svenskt Fiskes medarbetare Mathias Arnham har intervjuat havsöringfantomen Peter Alexandersson och fått hans bästa tips för att fånga silvret på kusten
Säg abborre och även den mest ointresserade av fiske kan relatera till en randig och vacker liten fisk med två stora ryggfenor. Säg den sportfiskare som inte någon gång metat en abborre från en brygga
Vinter är is och snö. En tid för rovfiskars vila och låg aktivitet. Men det är inte hela sanningen. Dels kan vintern bestå av mildare väder med öppet vatten och fiskar som förser sig för att ha ett energisöverskott
Ett julbord är inte komplett utan lax. Gärna ska den dessutom serveras i så många olika former som möjligt; kallrökt gravad inlagd varmrökt och kokt
I detta fisketips signerat Oscar Trowald visar vi hur du kan lura den köldstela stora gäddan genom ett smart och effektivt sätt att bottenmeta. Till hjälp använder vi en egenbyggd nappindikator
Allemansrätten ger oss både möjligheter och skyldigheter. När du är ute i naturen ansvarar du för att du inte skadar eller stör miljön djur eller andra människor
Hösten är en årstid vi abborrfiskare längtar till då abborren åter börjar leta sig in i åar och ställa sig mer koncentrerat i sjöar och skärgård
Regnbågen piggnar till och nappar bättre då nätterna blir kyligare och vattentemperaturen går ned. Sportfiskarna tipsar här om tre metoder för att fiska regnbåge: spinn mete och fluga
Att kunna duka fram ett fat med rökt rödingfilé eller ett par mörkgyllene helrökta abborrar blir garanterat en succé. Varmrökning av fisk är inte svårt och resultatet blir en läcker råvara som kan ätas med många olika tillbehör