Om Svenskt Fiske

Tidningen Svenskt Fiske

Ända sedan 1935 har Sportfiskarnas medlemstidning varit en inspiration och kunskapskälla för svenska fiskare. De senaste 20 åren har den landat i våra medlemmars brevlådor under namnet Svenskt Fiske. Idag är det Sveriges i särklass största fisketidning som utkommer fem nummer per år. Med svensktfiske.se gör vi delar av innehållet tillgängligt även digitalt. Trevlig läsning!

Sportfiskarnas arbete

Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund är en demokratiskt uppbyggd ideell organisation. Ända sedan 1919 har vi arbetat för ett hållbart fiske i friska vatten – för alla!

Livet under ytan

Sportfiskarna är den enda organisationen i Sverige som har fullt fokus på livet under vattenytan. Vi fyllde nyss hundra år! Idag har Sportfiskarna mycket bred verksamhet i hela landet. Vi jobbar för att alla ska ha ett bra fiske i friska vatten från fjäll till kust.

Fiskevård

Varje år lägger engagerade sportfiskare i våra lokalföreningar tusentals ideella timmar på fiske- och vattenvård landet runt. Våra regionkontor gör också omfattande praktisk fiskevård. Exempelvis har våra biologer restaurerat mängder av våtmarker och vattendrag längs ostkusten för att öka bestånden av gädda, abborre, öring och andra arter. Arbetet bidrar samtidigt till en friskare kustmiljö och en rik biologisk mångfald.

Intressepolitik

Sportfiskarna driver också ett brett opinionsarbete för bland annat miljöanpassad vattenkraft, begränsningar av nätfisket på kusten och ett stopp för olika former av exploatering av våra vatten.

En ny fiskenäring

Sportfiske är en ny och mer hållbar fiskenäring. Sportfiskets betydelse för sysselsättningen och samhällsekonomin motsvarar idag med god marginal det traditionella yrkesfisket. Trots det går det storskaliga yrkesfiskets intressen alltför ofta i första hand när myndigheter och politiker fattar beslut.

Sportfiske är i dag en av Sveriges viktigaste fritidsaktiviteter med uppskattningsvis närmare 2 miljoner utövare som varje år lägger många miljarder kronor på sitt fiske.

Ungdomsarbete

Varje år tar tar vi ut tiotusentals barn och ungdomar på fiskeaktiviteter under såväl skoltid som lovtid. Vi har ett flertal riktade projekt för mer fiske och friluftsliv under skoltid som ”Mer friluftsliv i skolan”, ”Klassdraget” och ”Skolbäcken”. Under loven erbjuder vi lovfisken, fiskeläger, satsningar som ”Börja Fiska” och fiskeutmaningar.

Så finansieras Sportfiskarna

Medlemsavgifter är grunden i vår verksamhet som i sin tur gör det möjligt att söka projektmedel och utveckla arbetet med fiskevård landet runt. Men vi behöver bli många fler medlemmar som kan bidra.

Stötta Sportfiskarnas arbete

Sportfiskarna kämpar för att det ska bli fler fiskar i friskare vatten. Hur mycket vi kan genomföra varje år baseras tråkigt nog på hur mycket pengar vi har att röra oss med. Vill du också att det ska bli fler fiskar i friskare älvar, sjöar och hav? Du kan hjälpa till! Bli medlem, skänk en slant eller bli företagssupporter.

Bli medlem i Sportfiskarna

Det bästa sättet att stötta Sportfiskarna är genom att bli medlem i förbundet vilket bara kostar några hundralappar per år. Ett medlemskap i förbundet ger oss löpande pengar som vi kan växla upp med ytterligare finansiering för bland annat fiskevårdaktiviteter. Ditt medlemskap ger oss också en starkare röst och tillbaka får du fina medlemsförmåner till ett värde av mer än 1 000 kr / år. Bland medlemsförmånerna ingår en prenumeration på Svenskt fiske – Sveriges största papperstidning om fiske, en försäkring och mycket mer.

Bli medlem här

Skänk en slant

Är du redan medlem och vill göra något lite extra? Skänk en slant och stötta Sportfiskarnas arbete. Vi tar emot både Swish och Bankgiro.

  • Swisha valfritt belopp till nummer 1239007295
  • Bankgiro överför valfritt belopp till BG 900-7295 – [ 90 konto Svenskt Insamlingskontroll ]

Läs mer om gåvor till Sportfiskarna

Bli företagssupporter

Har du ett företag eller jobbar du kanske på ett företag som vill stötta Sportfiskarnas arbete? Läs gärna mer om att bli företagssupporter.