Hitta artiklar
Läs de senaste artiklarna om svenskt fiske, eller klicka på sortera för att hitta den läsning som just du är intresserad av.
Är Vätterns unika gäddstam hotad? Vem ansvarar för framtidens förvaltning? Vad gör Havs- och vattenmyndigheten? Kan sportfiskarnas kunskap påverka besluten? Hur ser egentligen framtiden ut för stor gädda i Vättern
Senhösten är bästa tiden för plattfiskmete i Öresund. Nu är även rödspättorna och skrubbskäddorna i toppkondition. En av författarna till Havsfiskeboken 2.0 Markus Lundgren ger tips hur du kan meta rödspätta och andra plattfiskar
Fiskar är precis som människan beroende av syre för att andas. En stor nackdel för fisken är att syret är löst i vatten då mängden syre i en viss vattenvolym bara är en trettiondel av mängden syre i motsvarande volym…
Bara fyra timmar från Göteborg hittar du Skagerraks kanske artrikaste havsfiskeområde. Svenskt Fiske guidar dig till fiskeplatserna utanför klassiska Langesund. Läs om vårt kanske närmaste havsfiske på Skagerrak
Allemansrätten ger oss både möjligheter och skyldigheter. När du är ute i naturen ansvarar du för att du inte skadar eller stör miljön djur eller andra människor
Frågan kan vara både lätt och svår att besvara lite beroende på vilken stol vi sitter på. Gunnar Westrin menar att fiskevård behövs och att många fiskevårdare ekologer biologer och forskare gör stordåd
Liisa Hedin är en tjej som verkligen andas sportfiske och när hon inte är ute på vattnet och jagar nästa storgädda så sköter hon instagramkontot @girlsfishingcrew
Den bästa tiden för att meta plattfisk är tveklöst hösten. Svenskt Fiske ger dig alla tips du behöver för att fånga både vanliga och ovanliga plattfiskar
Hösten är en årstid vi abborrfiskare längtar till då abborren åter börjar leta sig in i åar och ställa sig mer koncentrerat i sjöar och skärgård
Regnbågen piggnar till och nappar bättre då nätterna blir kyligare och vattentemperaturen går ned. Sportfiskarna tipsar här om tre metoder för att fiska regnbåge: spinn mete och fluga
Jag är uppvuxen i närheten av en jämtländsk öringbäck i mina böcker kallad Bäverån ett dåtiders paradis med fullödiga ekologiska fundament. Alla ingredienser fanns för att öringen kunde leva sitt ostörda liv
Att kunna duka fram ett fat med rökt rödingfilé eller ett par mörkgyllene helrökta abborrar blir garanterat en succé. Varmrökning av fisk är inte svårt och resultatet blir en läcker råvara som kan ätas med många olika tillbehör