Hem / Hitta artiklar / Härligt sommarmete

Härligt sommarmete

med Victor Sandberg

Victor Sandberg Mete

Vilka arter riktar du ditt fiske efter under sommaren?

Jag gillar att rikta mitt fiske efter karpfiskar helt enkelt. Då pratar vi om karp, sutare, ruda, braxen, mört, och id. Det som är så roligt med just sommarmete är att när du slänger ut ditt agn och det nappar har du ingen aning om vad det är. Det skänker en väldigt stor spänning till fisket.

Krokar

krokar mete
Många metar med för stora krokar, storlek 12 är perfekt för de flesta arterna om du fiskar med maggot, majs eller mindre mask. Vill du fiska med räka eller större mask kan du gå upp lite i storlek.

Konstgjorda beten

konstgjorda beten mete
Om man tycker att det är jobbigt att hålla på med levande maggots eller liknande så finns det artificiella varianter du kan använda istället. Fungerar även bra om det är mycket småfisk i sjön som kanske annars skulle äta upp ditt bete.

Justerbar upphängare

upphängare mete
En justerbar upphängare förenklar tillverkning av bottenmetetackel då du slipper krångliga knutar och med enkelhet kan justera djupet på ditt tackel.

Varför föredrar du just mete som fiskemetod?

Skälet till att jag metar är för att det är enkelt. Du behöver varken båt eller bil, utan bara ett fiskespö och några småsaker. Du kan ta vilket vatten som helst, slänga ut dina grejer och upptäcka vad som finns i vattnet. Jag älskar även att man kan förbereda sitt fiske genom att skapa en mäskplats där man slänger ut mat. Dit kan man gå i tre dagar när man inte har tid att fiska och slänga ut mat. Så när du väl har tid för att fiska så är fiskarna där eftersom du har skapat en matplats. Sist men inte minst nappar det mycket på mete och vem gillar inte ett fiske där det nappar mycket?

Namn: Victor Sandberg

Ålder: 34 år

Bor: Värmdö

Arbete: Jag har jobbat på Sportfiskarna i drygt fyra år, främst med att i fält erbjuda fiskeaktiviteter för barn och ungdomar på skoltid, lovtid och fritid. Det är ett varierande, utmanande och fantastiskt arbete.

Drömfiske: Drömfiske för mig handlar egentligen inte så mycket om fisken i sig, utan mer fisketekniken, naturen och sällskapet. En dröm jag har är att i gott sällskap meta gädda i ett orört rinnande vatten i norra Ryssland.