Hem / Hitta artiklar / Korta tips: Vårabborre med Daniel Nilsson

Korta tips: Vårabborre med Daniel Nilsson

Kändisen från Pike fight delar med sig.

Vårabborre Daniel Nilsson

Daniel Nilsson är en predatorfiskare som många känner till. Här delar han med sig av några tips för vårabborren. Han arbetar till vardags med produktutveckling, marknadsföring och försäljning på Westin och större delen av sin lediga tid befinner han sig ute på vattnet. Han har en stor mängd fina fiskar på sitt samvete och syns frekvent tävla i produktioner som Pike fight och Predator Fight. Här bjuder Daniel på sina bästa tips för vårfiske efter abborre.

Var letar du efter vårabborren?

I skärgårdsmiljö så hittar jag vårabborren grunt den här årstiden, 1-4 meter och gärna ganska slutna vikar och marer som håller mera ”grummel” och sötvatten. Fiskar jag i insjö så är det lite klurigare men är ytvattnet kallare än fyra grader så letar jag gärna på djupare plattbottnar mellan 7-10 meter. Ett tips är att kolla vilka djup betesfisken håller sig på, är de på runt åtta meter så letar jag abborren på samma djup.

Vad för taktik/teknik brukar du använda dig av för vårabborren?

Mina tre favorittekniker är vobbler, klassiskt jiggfiske och för specifika situationer så är Drop-shot en stor favorit.

Vilka är dina tre favoritbeten för vårabborren?

Tre favoritbeten för mig, om jag verkligen bara får välja tre, så är det BabyBite, ShadTeez och Stanley The Stickleback (och några till förstås).