Tobias Valter har precis börjat arbeta på Sportfiskarna med ansvar för förbundets Youtube-kanal. Detta är en stor satsning av förbundet, med stöd av Svenskt Friluftsliv för att utveckla närvaron på Youtube. Tobias kommer producera en stor mängd fiskefilmer och nu har den första filmen precis släppts. Häng med och se filmen: Lär dig fånga stor abborre på pimpel.
Vi passade på att ställa ett par frågor till Tobias:
Vad kan vi förvänta oss av din första film?
Äntligen är det dags för min första fiskefilm på kanalen. I detta avsnitt är jag på jakt efter storabborren tillsammans med Jens Byholm med vänner. Jens har lång erfarenhet av isfisket och abborrfisket överlag. Det blir en tuff dag, men Jens lyckas till slut peta upp en ganska fin fisk. Det blir även matlagning över öppen eld och ett rejält taktiksnack där Jens går igenom utrustning och taktik. Vill också påpeka att isdubbar och flytunderställ var på, vi provborrade också kontinuerligt och isen var över 50cm tjock.
Hur ser planerna ut framåt för kanalen på Youtube?
Det kommer bli ett reportage med gäddfiske i insjö och sen ser jag fram emot att få prata fiskars beteende och hur man både hittar dem och lurar dem att hugga med våra biologer. Jens kommer också vara med i en ”ned-rig-special” här fram på vårkanten där vi går igenom hur och i vilka situationer finessfisket kommer till sin rätt. Missa inte! Det blir även en massa how-to-videos och riggtips till ditt abborrfiske!
Vill du veta mer om Tobias? Här nedan kan du se en presentation av honom och hans tankar för kanalen.
Tobias gillar även att laga mat utomhus och det kommer bli ett fast inslag i kanalen framöver. Om du blev sugen när du tittade på avsnittet om abborrpimpel så hittar du hans recept här nedan.
Gräddig gnocchi med salsiccia och citron på muurikkan
Här går Tobias igenom en riktig favorit på muurikkan. Enkelt, snabbt och riktigt gott! Preppar du i ordning korven hemma så har du färdig comfort food på nolltid.
Recept 4 pers
- 4-6 st färska salsiccia korvar (chorizo eller annan färsk korv går också bra)
- 2 pkt färsk gnocchi
- 3-4 dl vispgrädde
- 1 kruka persilja
- 1 dl parmesan (smaka av ifall du vill ha mer)
- 0,5 dl vitt vin
- 1st citron
- vatten (för att få rätt konsistens)
- salt & peppar
Gör så här:
1. Hetta upp din muurikka/stekpanna och släng i lite matfett.
2. Ta av fjälstret på korven och forma små bitar av innehållet.
3. Stek korvbitarna tills de fått fin färg och dra åt sidan.
4. Släng på gnocchin och låt den få lite fin färg, var försiktig så den inte bränns.
5. Blanda runt gnocchin med korven och stek ytterligare 1 minut.
6. Häll på ditt vin och låt det koka in nästan helt.
7. På med grädden och låt det koka ihop lite reduceras några minuter. Om muurikkan är väldigt het kan du behöva späda ut med lite vatten.
8. Häll på den rivna parmesanen. Håll koll på konsistensen och jobba med vatten tills du uppnått önskat resultat.
9. Smaka av med salt och peppar (nymalen).
10. Servera och toppa med färsk persilja, parmesan samt en klyfta citron.
Bonustips: Stek gärna på din citron på muurikkan för att få en lite sötare syra.
Smaklig spis!